Advertise on fullfatrr.com »

Home > LPG > LPG issues...... rough running
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
udnyrangerover



Member Since: 20 Sep 2020
Location: aberdeeshire
Posts: 11

United Kingdom 2002 Range Rover HSE 4.4 V8 Epsom Green
LPG issues...... rough running

Crap..... car been running good for a few weeks now on LPG and petrol, took the wife for her first run in car...down to local shops....all went well , then came out from shops, started car and could feel an issue with lumpy engine ...drove out car park and engine management light flashing, luckilly only about one mile to house......connected diagnostic tool, read faults and cleared ( dont remember faults)....all well, then noticed empty of LPG.

Went well ran it around 25 miles next day with no issues

Today ran great around 15 miles , country roads and town

filled up with gas n petrol in Asda, got about 50 yards and gues what...... maagement light flashing, in limp mode 30mph max....so a 15 mile crawl home during which time had to shut off LPG system, and around 1 mile from home....cleared itself and runs great,,,,,though on petrol

gues what I'm doing tomorrow

Post #574563 29th Nov 2020 9:15pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
dingg1



Member Since: 29 Jun 2013
Location: PORTUGAL
Posts: 892

2007 Range Rover Vogue SE 4.2 SC V8 Stornoway Grey

Dunno, probably not going to the pub though

Post #574565 29th Nov 2020 9:54pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Gsxr1250dave



Member Since: 20 Oct 2018
Location: London
Posts: 552

England 

First check your lpg filter this time of year with the colder weather a poor filter will mess things up.
Second check your vaporiser for leaks
Third keep checking lol

Post #574573 29th Nov 2020 10:37pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
udnyrangerover



Member Since: 20 Sep 2020
Location: aberdeeshire
Posts: 11

United Kingdom 2002 Range Rover HSE 4.4 V8 Epsom Green
LPG issues...... rough running

I can work way through most LPG systems quite good.... so here goes

will keep you updated on what I find

Post #574574 29th Nov 2020 10:54pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Super7



Member Since: 23 Feb 2019
Location: Somerset
Posts: 19

United Kingdom 

if you've got gas at the vaporizer and it stays on gas your solenoid shut of valves and temp and pressure sensors are unlikely to be the cause, don't forget you have a liquid filter in or before the vapouriser as well as the vapour filters prior to injector.
If its an old system it's not unheard of for the diaphragm to perish, I had this on a vauxhall system many years ago.

Hope that helps, there will be LPG expert guys on here that know a lot more than I do, but happy to put my twopence in if it helps.

Tinley Tech are a good source of filters and parts should you need any. Current 5.0 S/C Autobiography LPG
110 HCPU V8
Previous:
P38 first ref LR1
101 Forward Control
90 CSW V8
110 CSW V8

Post #574582 29th Nov 2020 11:46pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
tb10



Member Since: 17 Feb 2015
Location: Bromsgrove
Posts: 275

England 2005 Range Rover Vogue 4.4 V8 Tonga Green

I suggest that it may be one or two of the LPG injectors which will pack up over time. If you have a spare rail, I’d be putting that on or swap the rails around to see if the fault moves sides.

Post #574653 30th Nov 2020 6:41pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT + 1 Hour

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2006-2021 Futuranet Ltd & Martin Lewis


Switch to Mobile site